Kör-/montélicensutbildning

Utbildningen anordnas på Axevalla Travbana en gång om året, med kursstart i februari. Nedan kan du läsa om behörighetskrav, innehåll och upplägg. Har du inte de förkunskaperna som krävs? Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta en lämplig kurs där du kan utveckla dina kunskaper.

Innehåll och kursupplägg
Kursen är både praktisk och teoretisk och omfattas av 15 gånger à 3 timmar där varje tillfälle innefattar ett utbildningslopp med efterföljande teoripass.  
Kursen syftar till att ge blivande kuskar en god teoretisk kännedom om travsporten och vad det innebär att köra lopp under travtävlingar arrangerade av travsällskap anslutna till Svensk Travsport.
Deltagaren ska efter avslutad kurs dessutom kunna behärska ett ekipage i alla moment som ingår vid en travtävling, i enlighet med Tävlingsreglementet för Svensk Travsport.
För godkänt på kursen krävs minst 10 godkända utbildningslopp samt godkänt resultat på ett skriftligt prov.

Behörighetskrav
Kursen vänder sig till dig som vill ha behörighet för att tävla i trav eller monté. Du ska ha goda kör- eller ridkunskaper samt minst ett års erfarenhet från snabbjobb. Du ska utöver detta även ha allmän kännedom om voltstart.

Vid varje träff under kör- och montélicensutbildningen (utom den första som är rent teoretisk) ska deltagaren använda sig av egen häst. Hästen ska vara i tävlingsbar ålder, ej vara belagd med veterinärt startförbud, någon gång i livet ha varit godkänd i ett kvallopp samt väl lämpad för utbildningslopp. För dig som tar montélicens ser vi det som en fördel att du rider flera olika hästar under utbildningsomgången.

Nedre åldersgräns för deltagande i kursen är det år du fyller 15 år. Licens kan lösas från och med första januari det år du fyller 16.

Kursort
Axevalla Travbana

Kursstart
12 februari
. Varje onsdag, start provlopp 1 kl.18.20

Kursledare
Dick Sjöberg

Kostnad
Kursen är till stor del finansierad genom Hästsportens Folkhögskola och kostar därför endast 1700 kr för dig som deltagare.

Anmälan görs via Hästsportens folkhögskolas hemsida. Klicka HÄR

Vid intresse och frågor:
Kontakta Caroline 072-993 28 20, via mail HÄR
Kursen genomförs av Hästsportens folkhögskola i samverkan med Svensk Travsport och Axevalla Travbana