Kursutbud för barn/ungdom

Märkeskurserna är för barn och ungdomar från 7 år

Järn
Steg 1. Här kan man lära sig grunderna i hästens skötsel, beteende mm. Du får lära dig sela och köra häst med assistent. 

 
Koppar Steg 2. Du lär dig mer om hästens färger och tecken, raser m.m. Du  får också lära sig att sela och köra på egen hand. 
 
Brons Steg 3. För de som kan sela och köra på egen hand. Här lär du dig om hästens sjukdomar, stallapotek och hur en frisk häst ser ut. Du lär sig att visa upp en häst och utveckla din körning ytterligare.
 
Silver Steg 4. Kunskaper om hästen så som foder, träningsmetoder och transportering. Här kör du mer tempojobb med hästarna och lär dig köra med klocka. 
 
Guld Steg 5. Förberedande för att ta körlicens. Reglementet, tävlingsutrustning, startmetoder och hur man kör på banan är några av de saker vi går igenom här. 
 
Tävling / Träningsgrupp För dig som har körlicens och vill utveckla din körning och dina kunskaper ytterligare. 

Terminskurserna är olika långa, vårterminen är på 20 ggr och kostar 3600 kr. Höstterminen är på 17 ggr och kostar 3060 kr.
  
Prova på Kurs Är du sugen att prova på trav men inte vill anmäla dig till en hel kurs så ska du börja här. För barn från 6 år. Kursen är på 7 ggr á 2 timmar och kostar 1260 kr.

Knatte Kurs För barn mellan 4-6 år. På lättsamt sätt för barnen lära sig om hästar, hästens utrustning, säkerhet i stallet, borsta/rykta etc. Barnen får tillsammans med ledare och kurskamrater hjälp att sela och köra. Kursen är på 5ggr á 1 timme och kostar 750kr. 
 
Temakurser Olika temakurser anordnas regelbundet. Se hemsidan eller anslagstavlan i stallet.

För intresseanmälan och mer information kontakta Caroline Renström 072-993 28 20
caroline.renstrom@axevalla.travsport.se