Stallet

I januari 2010 flyttade vi in i vårt nybyggda utbildningsstall. Stallet är det enda av sitt slag i Sverige och är helt anpassat för utbildning av både barn och vuxna med säkerheten i fokus. Högt till tak och gott om plats gör att både hästar och människor stortrivs.

Stallet har 28 boxar som Travskolan delar tillsammans med Uddetorp Travgymnasium.

Mitt emot boxarna finns utselningsplatser där vi ställer upp hästarna då det är dags för pyssel eller körning. Utselningsplatserna ser till att det alltid är fritt på stallgången vilket betyder att alla lätt kan röra sig i stallet.

Selkammare, hjälmförråd, torkrum, toalett, foderförvaring, vagnstvätt och duschar finns alla i stallets byggnad vilket gör verksamheten med hästen mycket smidigt och lättarbetad.

Går du vidare genom stallet finner du våra utbildningslokaler. Samlingsrum, lektionssal, omklädningsrum, handikapptoalett, kontor och cafeteriadel ligger alldeles intill hästarnas hem. Här kan elever och föräldrar umgås och köpa en kopp kaffe eller choklad.

Strax utanför stallets ena kortsida ligger vår inhägnade körplan. På den andra kortsidan ligger Axevallas nybyggda körhall på 40x80 meter. Här finns en stor läktare och toaletter som även de är handikappanpassade.

Hallen ger oss ännu en fantastisk möjlighet att lära våra elever att köra häst, nu även inomhus.